Ytterhogdal IP
12 augusti 2017
15:00

Referat: Ytterhogdals IK - Fagersta Södra IK

På lördagen åkte på Södra på sin längsta och tuffaste bortsresa då man åkte till Ytterhogdal för match i Div 3 S Norrland. Arenan som Ytterhogdal har till sitt förfogande höll toppklass och gräsmattan helt fantastiskt. Södra började bäst och gjorde 0-1 i den 6:e minuten då William Klasén sprintade ifrån förvaret i hemmalaget efter Jocke Larssons fina passning dunkar Klasén in bollen . Efter ledningsmålet så tar Ytterhogdal över spelet men det dröjer till den 19 :e minuten innan första avslutet utav Ytterhogdal kommer men Arman i Södramålet räddar avslutet . Emil Johansson drar iväg på soloraid i den 26:e minuten men målvakten avvärjer i sista stund och drar iväg bollen mot en anfallare som kommer fri med arman i målet som inte gör nåt misstag . Ytterhogdal fortsätter att pressa och och Arman i målet får briljera med en dubbelräddning . Södra jämnar ut spelet sista 15 minutrarna utav första halvlek och får ett gyllene tillfälle att ta ledningen då Wille får ett friläge men Willes skott tar i insadan utav stolpen och studsar i famnen på målisen. Istället så skickar Ytterhogdal upp bollen som hamnar på Södras planhalva och där Södras Jimmy Jönsson får en smäll i ryggen som borde renderat i frispark för Södra men istället så får Ytterhogdal en frispark i momentet efter och gör också 2-1 på den . Riktigt surt att åka på det målet i slutminuten utav första. Det var ett upprört Södra som gick ini halvtid pga avslutningen utav första. En mycket bra första halvlek utav Södra som spelade tajt mot ett mycket bra lag . Vi lovade varann att göra likadant i andra men åker på 2 snabba mål 3-1 och 4-1 innan det gått 15 min utav andra. Luften går ur Södraspelarna som gör att tappert försök att komma igen men Ytterhogdal gör både 5-1 och 6-1 innan matchen tar slut . Efter en riktigt bra första halvlek utav Södra som störde Ytterhogdal rejält så blev det en tuffare andra. Bäst i Södra var Jimmy Jönsson och Jocke Larsson och Emil Johansson på mitten . Även 17 årige målvakten Bader Reis som fick komma in i den 70e minuten då Arman blev skadad ska ha beröm för sitt inhopp . Nästa match för Södra är på Lördag mot Hille på hemmaplan .